Üniversitemizin Değerli Akademisyenleri, Sevgili Öğrencilerimiz;

MAZERET SINAVLARININ BAŞVURULARINI KENDİ BAĞLI BULUNDUĞUNUZ FAKÜLTE VEYA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE DİLEKÇE İLE YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR.  DETAYLI AÇIKLAMA AŞAĞIDA YAPILMIŞTIR.

5i kapsamında yürütülen Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil dersleri KAYUZEM üzerinden verildiğinden bu derslerin online vize sınavlarına giremeyen öğrencilerin mazeret başvuruları KAYUZEM tarafından alınmaktadır. 5i derslerinin mazeret sınavları da yine KAYUZEM tarafından planlanmaktadır.

Ancak her öğrencinin bağlı bulunduğu birimde verilen diğer bölüm derslerinin vize sınavlarına, mazeretleri sebebiyle giremeyen öğrencilerin başvuruları ve mazeretlerine ilişkin yönetim kurulu kararları her birimin kendisi tarafından alınacaktır.

Üniversitemiz Ön lisans – Lisans Eğitim – Öğretim Yönetmeliğinin 16. Maddesinin (ç) bendinde belirtildiği şekilde mazeretleri kabul edilen öğrencilerin mazeret sınavlarına ilişkin takvimler kendi bağlı bulundukları birimler tarafından hazırlandıktan sonra ilgili öğretim elemanlarına tebliğ edilecek ve mazeret sınavlarının yapılması sağlanacaktır. Tüm öğrencilerimizin KAYUZEM BÜNYESİNDE VERİLEN 5İ DERSLERİ HARİÇ diğer derslerinin, mazeret sınavlarının başvurularını bağlı bulundukları birimlere yapması, bağlı bulundukları fakülte veya meslek yüksekokulu da mazeretlerini kabul ettiği öğrencilerinin mazeret sınavlarını yapmaları önem arz etmektedir.