31 Ekim 2020 Cumartesi Günü saat 13:00’te yapılacak olan sınavlara ilişkin önemli açıklamalar.

1-     Sınavlar 31 Ekim 2020 Cumartesi saat 13:00’te her öğrencinin bağlı bulunduğu fakülte/yüksekokul salonlarında pandemi kurallarına göre yüzyüze gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

2-     Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

3-     Her öğrenci kendi okulunun belirlemiş olduğu sınav salonlarında sınava girecektir. Bu nedenle salonlara ait bilgiler için web sitemizi ve kendi okulunuzun duyurularını takip etmeniz önem arz etmektedir.

4-     Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Tomarza, Yeşilhisar ilçelerinde eğitim gören öğrenciler sınavlara buradaki yüksekokul salonlarında gireceklerdir.

5-     Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde eğitim gören öğrenciler sınavlara buradaki fakülte / yüksekokullardaki salonlarında gireceklerdir.

6-     Öğrencilerin sınava gelirken OBİSİS üzerinden edinecekleri öğrenci belgelerini ve T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Aksi halde öğrenciler sınava alınmayacaklardır.

Öğrenci belgelerini almak için öğrenciler https://obisis.kayseri.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Belge İstek linkinden alabilirler.

123df1cb-a06b-4dc2-a0b2-c27ba71b231e.png

Detaylı bilgi için https://ogrisl.kayseri.edu.tr/ adresinden canlı destek talebinde bulunabilirsiniz.

7-     Öğrencilerin kendilerine verilen optik formlara T.C. Kimlik numaralarını kodlamaları zorunludur. Ayrıca kitapçık üzerine yapılan işaretlemeler geçerli olmayacağından cevapların optik forma işaretlenmesi gerekmektedir. Eksik veya hatalı işaretleme yapan öğrencilerin sınavları değerlendirilmeyecektir.

8-     Sınav sonuçları sınav yapıldıktan 1 hafta içerisinde KAYUZEM web sitesi üzerinden ilan edilecektir.

9-      (2) Yabancı Dil dersi muafiyet sınavları içeriği aşağıdaki konulardan oluşur:

a) Geniş zaman

b) Şimdiki zaman

c) Geçmiş zaman (düzenli ve düzensiz fiiller)

ç) İsimlerin tekil ve çoğul yapılandırılması

d) “a/an/the/some/any” belirteçleri

e) Gelecek zaman (be going to)

f) Kiplik fiilleri (can/can’t)

g) Aitlik sıfaları ve eki (Possesive adjectives, Posessive ‘s)

ğ) İşaret belirteçleri (This/that/these/those/there)

h) Yer ve zaman edatları (in, on, at)

ı) Kelime bilgisi konuları (Ülke, dil ve milliyet isimleri, Film türleri, giysiler, günlük hayatta kullanılan nesneler, sık kullanılan eylemler, istek ifadeleri, adres tarifleri, sayılar, günler, aylar, yıllar ve saatler, meslekler, zaman ifadeleri, sıfatlar, sıklık zarfları, renkler, hava durumu)

10-  Sınavlarda 40 tane çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her soru 2,5 puandır. Yanlış soruların doğru sorular üzerine bir etkisi bulunmamaktadır. (yanlış doğruyu götürmemektedir) Sınav süresi 60 dakika olacaktır. Sınavdan 50 ve üzeri puan alan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olacaklardır.

11-  Aşağıda sınav merkezlerine ilişkin adresler verilmiştir. Öğrenciler sosyal mesafe kuralına ve pandemi kurallarına göre bağlı bulundukları fakülte / yüksekokul salonlarına gözetmenler tarafından oturtulacak ve sınavlar gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

Fakülte / Yüksekokul Adı

Adresi

BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Bünyan Meslek Yüksekokulu Yavuz Selim Mahallesi Şehit Aziz Bayram Erciyes Caddesi No: 88 Bünyan / KAYSERİ

DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Reşadiye Mahallesi Çevreyolu Caddesi No:9 İç Kapı No: 1 Develi / KAYSERİ

DEVELİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

Seyrani Kampüsü Bahçelievler Mah. Çevre Yolu Cad. İslami İlimler Fakültesi No:9 38400 Develi / KAYSERİ

DEVELİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Seyrani Kampüsü Bahçelievler Mah. Çevre Yolu Cad. No:9 38400 Develi / KAYSERİ

İNCESU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Yeni Cami Mah.Dere Sokak No:95 İncesu / KAYSERİ

MESLEK YÜKSEKOKULU

MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

PINARBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU

Hürriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Cd. No:10 PINARBAŞI / KAYSERİ

SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Mevlana Mahallesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kümeevler 38280 Talas / KAYSERİ

TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU M.Y.O.

Cumhuriyet Mah. Şehit Uz. Çvş. Deniz Aydın Cad. No:5 38900 / TOMARZA / KAYSERİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

YEŞİLHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU

Fatih Mah. 116. Sokak No:4 Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yerleşkesi Yeşilhisar / KAYSERİ

Optik forma işaretlemeler öğrencilerin sorumluluğundadır. Yanlış, eksik işaretlemelerde sınavlarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

3f355123-3838-46cf-8f37-4c2d63d5cafe.png

Önemle duyurulur.