KAYUZEM SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Soru1: 3 dersten veya 2 dersten sınava gireceğim. Sınavlarım aynı saatte görünüyor sınava nasıl gireceğim?

Cevap: Sınav giriş belgesinde yazan yerde ve saatte sınav salonunda hazır bulunmanız gerekecektir. Sınavlar tek oturum şeklinde olacaktır. Yani 3 dersten veya 2 dersten sınava girecek öğrenciler aynı saatte ve oturumda sınava girecektir. Ders saatine göre her ders için en fazla 30 dakika sınav süresi verilmiştir. Herhangi bir dersin sınavını tamamladıktan sonra diğer dersin sınava giriş yapabileceksiniz.

Soru2: Birden fazla dersten sınava gireceğim tek sınav giriş belgesi var hepsi için geçerli mi?

Cevap: Evet, sınav giriş belgesinde yazan yerde ve saatte sınav salonunda bulunmanız yeterli olacaktır.

Soru3: Sınav giriş belgesini nereden alabilirim?

Cevap: https://aday.kayseri.edu.tr/ adresinden alabilirsiniz. Girişte kullanıcı adınız T.C. Kimlik Numaranız şifreniz ise T.C. Kimlik Numaranızın ilk 6 hanesi olacaktır.

Soru4: Sınavlarım nasıl olacak?

Cevap: Sınavlar sınav giriş belgenizde yazan Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesinde bulunan binada bulunan bilgisayar laboratuvarında bilgisayar karşısında yapılacaktır. Sınavda herhangi bir kitapçık vs. verilmeyecektir. Sınavlar gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

Soru5: Birden fazla sınava girdiğimde herhangi bir dersi daha kısa sürede bitirirsem diğer sınava başlayabilir miyim?

Cevap: Evet. Her ders için en fazla 30 dakika süre verilmektedir. Süre bitmeden önce ilgili dersin sınavını tamamlamanız durumunda diğer dersinizin sınavını başlatabilirsiniz. Süreler her ders için en fazla 30 dakika olacaktır.

Soru6: Sınavlar arasında araya çıkabilir miyim? (Mola verebilir miyim?)

Cevap: Hayır. Sınavlar tek oturumda yapılacağından herhangi bir şekilde ara verilmeyecektir. Sınav salonundan herhangi bir nedenle çıkan öğrenci tekrar salona alınmayacaktır.

Soru7: Sınava gelirken hangi belgeleri getirmeliyim?

Cevap: Sınav giriş belgesi ile Fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesi getirmeniz gerekecektir. Sınav giriş belgenize güncel fotoğrafınızı yüklemeniz sınav esnasında sizin tanınırlığınız açısından önemlidir. (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilebilir. Resmi bir kuruluştan alınmış olsa bile üzerinde soğuk damga bulunmayan kimlik belgeleri kabul edilmez. Kimlik belgesi üzerindeki fotoğrafınız eski yıllara ait ise bu kimlik belgesinin de geçerli olmayacağını göz önünde tutunuz.)

Soru8: Sınava ne zaman gelmeliyim?

Cevap: Sınav giriş belgesinde yazan tarihte ve saatte salonda hazır olmanız gerekmektedir. Bu nedenle sınav başlangıcından en az 1 saat önce bina önünde hazır bulunmanız faydanıza olacaktır. Salonlara sınav başlamadan 15 dakika önce öğrenciler alınmaya başlayacaktır.

Soru9: Sınava evden veya başka bir yerden girebilir miyim?

Cevap: Hayır. Her dersin sınavında sınav güvenlik şifresi bulunmaktadır. Şifreler sınav esnasında salon görevlileri tarafından sizlere bildirilecektir.

Soru10: Sınava en fazla ne kadar geç kalabilirim?

Cevap: Sınav başlangıç saatinden 15 dakika geçtikten sonra hiç kimse salona alınmayacaktır.

Soru10: Sınav kurallarını nereden öğrenebilirim?

Cevap: KAYUZEM web sayfasında bulunan sınav kuralları sekmesinden öğrenebilirsiniz. Sınav kurallarını görmek için tıklayınız. https://bit.ly/38Po85Y

Soru11: Sınavlarım sınıf arkadaşlarımla farklı bir tarihte ve saatte görünüyor, bu bir sorun mudur?

Cevap: Hayır, öğrencilerin salonlara atanmaları belirli bir sınıfa göre değil genel duruma göre yapılmaktadır. Her öğrenci farklı salonlarda, tarih ve saatlerde sınava girebilir.

16 Kasım 2022 Çarşamba