YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVI

Yabancı Dil Dersinden Muafiyet sınavı 06 Ekim 2021 Çarşamba Günü saat 16:00’da yapılacaktır. Başvurular uzaktanegitim.kayseri.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Başvuru tarihi: Başvurular; 22 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olup, 30 Eylül 2021 tarihinde saat 17:30’da sona erecektir.

Sınav giriş belgesi alma tarihi:  4 Ekim 2021 Pazartesi gününden itibaren aday.kayseri.edu.tr adresinden alınacaktır.

Muafiyet Sınavlarına Girebilecek Öğrenciler

MADDE 9 – (1) Muafiyet sınavlarına, sadece o öğretim yılı başında (2021- 2022 Eğitim – Öğretim Yılı başında) üniversitemize kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri başvurabilirler. Daha önce bu dersleri almış, başarısız olmuş ya da devamsızlıktan kalmış olan öğrenciler bu sınava başvuramazlar.

06 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 16:00’da yapılacak olan sınavlara ilişkin önemli açıklamalar:

• Sınavlar 06 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 16:00’da her öğrencinin kayıtlı olduğu fakülte/yüksekokul salonlarında pandemi kurallarına göre yüz yüze ve gözetmenler eşliğinde yapılacaktır.

Buna göre;

Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar ilçelerinde eğitim gören öğrenciler sınavlara kayıtlı oldukları fakülte / yüksekokullardaki salonlarında gireceklerdir.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde eğitim gören öğrenciler sınavlara aynı şekilde kayıtlı oldukları fakülte / yüksekokullardaki salonlarında gireceklerdir.

• Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Her öğrenci sınav giriş belgelerinde belirtilen sınav salonlarında sınava girecektir. Bu nedenle salonlara ait bilgiler için web sitemizi ve kendi okulunuzun duyurularını takip etmeniz önem arz etmektedir.
  • Öğrencilerin sınava gelirken ÖBİSİS üzerinden edinecekleri öğrenci belgelerini ve T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde öğrenciler sınava alınmayacaklardır.

Öğrenci belgelerini almak için öğrenciler https://obisis.kayseri.edu.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Belge İstek linkinden alabilirler.

Detaylı bilgi için ogrenci.kayseri.edu.tr adresinden canlı destek talebinde bulunabilirsiniz.

• Öğrencilerin kendilerine verilen optik formlara T.C. Kimlik numaralarını kodlamaları zorunludur. Ayrıca kitapçık üzerine yapılan işaretlemeler geçerli olmayacağından cevapların optik forma işaretlenmesi gerekmektedir. Eksik veya hatalı işaretleme yapan öğrencilerin sınavları değerlendirilmeyecektir.
  • Sınav sonuçları sınav yapıldığı andan itibaren 1 hafta içerisinde öğrenci işleri daire başkanlığı web sitesi üzerinden ilan
  • Yabancı Dil dersi muafiyet sınavları içeriği aşağıdaki konulardan oluşur:
  1. Geniş zaman
  2. Şimdiki zaman
  3. Geçmiş zaman (düzenli ve düzensiz fiiller) ç) İsimlerin tekil ve çoğul yapılandırılması
  4. “a/an/the/some/any” belirteçleri
  5. Gelecek zaman (be going to)
  6. Kiplik fiilleri (can/can’t)
  7. Aitlik sıfaları ve eki (Possesive adjectives, Posessive ‘s) ğ) İşaret belirteçleri (This/that/these/those/there)
  8. Yer ve zaman edatları (in, on, at)

ı) Kelime bilgisi konuları (Ülke, dil ve milliyet isimleri, Film türleri, giysiler, günlük hayatta kullanılan nesneler, sık kullanılan eylemler, istek ifadeleri, adres tarifleri, sayılar, günler, aylar, yıllar ve saatler, meslekler, zaman ifadeleri, sıfatlar, sıklık zarfları, renkler, hava durumu)

• a) Sınavlarda 40 tane çoktan seçmeli soru sorulacaktır.
  1. Her soru 2,5 puandır.
  2. Yanlış soruların doğru sorular üzerine bir etkisi bulunmamaktadır (yanlış doğruyu götürmemektedir).
  3. Sınav süresi 60 dakika olacaktır.
  4. Sınavdan 50 ve üzeri puan alan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olacaklardır.
  • Optik forma işaretlemeler öğrencilerin sorumluluğundadır. Yanlış, eksik işaretlemelerde sınavlarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAVA BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN:

Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası

Şifre : T.C. Kimlik Numarasının ilk 6 hanesidir

Başvuru yapmak için tıklayınız.

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET SINAVLARI UYGULAMA ESASLARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Önemle duyurulur.

13 Eylül 2021 Pazartesi